Thursday, April 19, 2007

Να την πετάξω επιτέλους;


Καλή ιδέα, αλλά κράτησέ την λίγο ακόμα.
Απλώς μην την ανοίγεις.
Κράτησέ την όσο προβάλλονται σημαντικές και σχετικά δυσεύρετες ταινίες ή ταινίες που τα DVD που κυκλοφορούν δεν είναι τόσο ανώτερα από αυτά που γράφεις με τηλεοπτικό σήμα.
Τέλος, ανοιξέ την γιατί με κάποιον τρόπο πρέπει να ρυθμίσεις το timer και αυτό δεν γίνεται στα τυφλά.

Το πρώτο μου post λοιπόν είναι σχετικό με τις εγγραφές που, υποθέτω οι περισσότεροι, κάνουμε από την τηλεόραση.
Θα γράφω εδώ κάθε εβδομάδα τις σημαντικότερες ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ταινίες, καθώς και μερικά στοιχεία γι' αυτές. Τονίζω, για εγγραφή. Η λογική μου είναι η εξής:
Η Βουλή προβάλλει το Αντρέι Ρουμπλιόφ, η κόπια είναι εξαιρετική, αλλά υπάρχει και σε ελληνικό DVD, άψογο, δύο δισκάκια, υπέροχο artwork και άλλα. Οκ, μπορώ να έχω ένα; Πόσο; 25 ευρώ;;; Κρατήστε το, θα το γράψω και όταν μπορέσω, το τσιμπάω Criterion, που είναι και κλάσεις ανώτερο.

Αγόρασα ένα επιτραπέζιο DVD Recorder εξαιρετικής ποιότητας και με συμπαθητική τιμή (500 για 200 GB σκληρό δίσκο πριν ένα χρόνο και κάτι) και μπορώ να δημιουργήσω μια συλλογή από τις ταινίες που γράφω, μέχρι να πάρω τo DVD της κάθε ταινίας ή -πολλές φορές- μέχρι να βγει!!!
Από την πληθώρα μετριοτήτων που υπάρχει στην εικόνα και τον ήχο των εμπορικών DVD, βρίσκομαι σε θέση να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αντίστοιχη των DVD που γράφω μόνος μου (και απολύτως νόμιμα), με σύνδεση είτε ψηφιακή είτε μέσω μιας καλής αναλογικής κεραίας. Σε 3 λεπτά πετάμε τις διαφημίσεις (που στα κρατικά κανάλια είναι και λίγες) και είμαστε έτοιμοι.

Πάμε να δούμε τις προτάσεις μου για εγγραφή αυτή την εβδομάδα.


Πέμπτη 19/4:

Black Widow (1987), του Bob Rafelson. 00:30, ΑΝΤ1, διάρκεια 98'.
Δύσκολα θα πείσει η Debra Winger ότι η χήρα της Theresa Russell, είναι μια γυναίκα-αράχνη που έγινε τόσο πλούσια σκοτώνοντας τους συζύγους της και κληρονομώντας τους με μαθηματική ακρίβεια. Ένταση και ένα σενάριο για το οποίο έχουμε ήδη πει πολλά.
Μην με ρωτάς γιατί να το γράψεις. Ναι, με 6 δολλάρια είναι δικό σου το DVD της. Στο κάτω κάτω, γράψε το στον σκληρό δίσκο, δες το, δες το άλλη μία και πέτα το όταν χρειαστείς χώρο. Ωχουου...


Σάββατο 21/4:


Portrait of Jennie (1948), του William Dieterle. 00:30, ET3, διάρκεια 83'.
Δες το γιατί είναι ταινιόνι τρελό, αν δεν προλάβεις γράψε την, αλλιώς τσίμπα το DVD, 9 δολλαριάκα όλα κι όλα, αλλά εγγραφή με DVD εμπορίου... καμία διαφορά στο συγκεκριμένο. Εγώ σου το είπα.


Κυριακή 22/4:

Hukkle (2002)
, του Gyorgi Palfi. 18:00, Βουλή, διάρκεια 78'.
Βαράνε τρέλα οι ταινίες της εβδομάδας κι αυτή εδώ ακόμη περισσότερο. Η ταινία είναι σχεδόν χωρίς διάλογο, βλέπουμε τι κάνει κάθε ζωντανός οργανισμός του χωριού τάδε της Ουγγαρίας, μικρο-ιστορία μυστηρίου με φόνο (για τα ματια του κόσμου) και άλλα πολλά (ψέμα, δεν γίνεται τίποτε άλλο) σε αυτή την ταινία, που όμως γούσταρα και μάλλον αυτό επιβεβαιώνει την κλινική κατάσταση που μοιράζομαι με τον Γκιόργκι Πάλφι. Όσοι κρατάτε επιφυλάξεις, δείτε το Taxidermia του ίδιου.
Γράψε το γιατί θα σου αρέσει κι εσένα και το -promising κατά τ' άλλα- Special Edition DVD της ταινίας έχει πάνω από 20 δολλάρια και δεν το έχω δει για να συγκρίνω. Λογικά η Βουλή θα έχει καλή κόπια. Έχει ξαναπαιχτεί, αλλά δεν το είχα δει.

Liebelei (1933), του Max Ophuls. 21:15, ΕΤ1, διάρκεια 85'.
Μόνο σε VHS και νομίζω δυσεύρετο αυτή η ταινία, που σημαίνει το γράφουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν το έχω δει. Θα το κάνω τώρα.


Τετάρτη 25/4:

Bird (1988)
, του Clint Eastwood. 21:00, ΕΤ1, διάρκεια 161'.
Η ζωή του σαξοφωνίστα Τσάρλι "Μπερντ" Πάρκερ, από την αρχή του ως μουσικός σε κλάμπ, το πέρασμά του στην δισκογραφία, τα τουρνέ, την δόξα, πάντα σκοτεινή όμως, με καταχρήσεις σε ναρκωτικά και τραγική κατάληξη. Σφραγίδα Ήστγουντ και Γουίτακερ. Προσωπικά το λατρεύω. Μάλλον θα χτυπήσω με 8-9 δολλάρια το DVD, αλλά μέχρι τότε...


To Mary Reilly (1996) του Frears μην το γράψεις τη Δευτέρα στο Μega, θα σε ταράξει στη διαφήμιση, είναι στη μιάμιση το βράδυ, δεν εγγυώμαι κόπια και το DVD έχει κάτω από 6 δολλάρια. Επίσης, ίσως δεν σου αρέσει καν.

No comments: