Thursday, October 11, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 11/10 - 17/10/2007

SiCKO (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Michael Moore. Διάρκεια 116'.
Στο καινούριο ντοκυμαντέρ του, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ επιχειρεί μια κατά μέτωπο επίθεση στις τακτικές που ακολουθεί το σύστημα υγείας της χώρας του, τις εταιρίες που καλύπτουν (;) την ασφάλιση του πολίτη και ψάχνει την ρίζα του προβλήματος, συγκρίνοντας το σύστημα με αντίστοιχα άλλων χωρών (Καναδάς, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Κούβα).

Hairspray (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Adam Shankman, με τους Nikki Blonsky, John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken. Διάρκεια 116'.
Ριμέικ της ομώνυμης μουσικής ταινίας του Τζον Γουότερς.



Hot Fuzz (2007). Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Edgar Wright, με τους Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Bill Nighy. Διάρκεια 121'. Ελληνικός τίτλος: Καυτοί και Άσφαιροι.
Μετά το ξεκαρδιστικό Ξύσιμο των Νεκρών, το βρετανικό κωμικό δίδυμο των Πεγκ και Φροστ παρωδεί και την αστυνομική ταινία. Ο αστυνομικός Νικ Έιντζελ παίρνει μετάθεση σε μικρή πόλη, όπου τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να διαταράξει την ησυχία της. Σιγά σιγά όμως όλα αρχίζουν να δείχνουν διαφορετικά...

Earth (2007). Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Alastair Fothergill, Mark Linfield. Διάρκεια 96'. Ελληνικός τίτλος: Πλανήτης Γη.
Ο μεταναστευτικός αγώνας πολλών ζώων στις δύσκολες συνθήκες σε αυτό το απίστευτης εικαστικής ομορφιάς ντοκυμαντέρ του BBC.


Halloween (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Rob Zombie, με τους Malcolm McDowell, Tyler Mane, Brad Dourif. Διάρκεια 109'. Ελληνικός τίτλος: Halloween: Η Νύχτα με τις Μάσκες.
Από τον λάτρη του είδους αυτή η διασκευή στο κλασικό φιλμ τρόμου του Κάρπεντερ, όπου ο έγκλειστος για χρόνια σε ίδρυμα Μάικλ Μάγιερς σκορπά τον θάνατο επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε.

El Cantante (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Leon Ichaso, με τους Marc Anthony, Jennifer Lopez. Διάρκεια 116'.
Μουσική ταινία με Τζένιφερ Λόπεζ; Εμετός.

No comments: