Saturday, June 9, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 07/06 - 13/06/2007

Ocean's Thirteen (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Steven Soderbergh. Με τους Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Al Pacino. Διάρκεια 123’. Ελληνικός τίτλος: Η Συμμορία των Δεκατριών.
Ο ιδιοκτήτης μεγάλου ξενοδοχείου και καζίνο Γουίλι Μπανκ παίζει άσχημο παιχνίδι εξαπατώντας μέλος των αρχικών 11 του Ντάνι Όσιαν, ολόκληρη η συμμορία στήνει ένα απολαυστικό σχέδιο εκδίκησης, τρίτο στη σειρά των ταινιών.

Nuovomondo (The Golden Door) (2006). Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Emanuele Crialese. Με τους Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato. Διάρκεια 119’. Ελληνικός τίτλος: Χαμένα Όνειρα.

Αρχές του 20ου αιώνα στην Σικελία. Ο Σαλβατόρε, πολύ φτωχός αγρότης, αποφασίζει να αναζητήσει καλύτερη τύχη γι’ αυτόν και την οικογένειά του στην Αμερική και όλοι θα ξεκινήσουν το υπερατλαντικό ταξίδι. Πριν φύγουν, ο Σαλβατόρε γνωρίζει την Βρετανίδα Λούσι η οποία για άγνωστο λόγο πρέπει να γυρίσει στο Έλις Άιλαντ παντρεμένη. Ο Σαλβατόρε δέχεται να την βοηθήσει. Όταν φτάσουν, το όνειρο θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα, αφού οι ιατρικές εξετάσεις είναι πολύ σκληρές και η γραφειοκρατία αμείλικτη.


Prête-moi ta main (I Do: How to Get Married and Stay Single) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Eric Lartigau. Με τους Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat. Διάρκεια 90’. Ελληνικός τίτλος: Δώσε μου το Χέρι σου.
Ο ορκισμένος εργένης Λουί ζει με την μάνα και τις 5 αδερφές του και όλες μαζί τον πιέζουν να παντρευτεί, καθημερινά. Όταν η κατάσταση και οι γκρίνιες φτάνουν στο απροχώρητο εκείνος θα νοικιάσει μια μνηστή, για να την αφήσει ακριβώς μετά το γάμο, ελπίζοντας να ησυχάσει.


The Bubble (Ha-Buah) (2006). Ισραηλινή ταινία σε σκηνοθεσία Eytan Fox. Με τους Ohad Knoller, Alon Friedman. Διάρκεια 90’.
Ο Νόαμ, ένας νεαρός Ισραηλινός που συγκατοικεί με την Λούλου και τον Γιάλι στο Τελ Αβίβ γνωρίζει τον Παλαιστίνιο Άσραφ και τον ερωτεύεται. Η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή λόγω των πολιτικών συγκρούσεων όμως ίσως είναι καθοριστική για την σχέση τους.


Bridge to Terabithia (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gabor Csupo. Με τους Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel. Διάρκεια 95’. Ελληνικός τίτλος: Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια.
Ο Τζες είναι μαθητής του δημοτικού και δεν φαίνεται να περνάει και πολύ καλά. Μέχρι που θα γνωρίσει την Λέσλι, συμμαθήτριά του και φίλη του πλέον, και μαζί θα χαθούν στον φανταστικό κόσμο που δημιούργησαν, το μαγικό βασίλειο της Τεραμπίθια. Εκεί, τα παιδιά έχουν δυνάμεις που δεν τολμούσαν να σκεφτούν, αλλά και τερατόμορφους εχθρούς που τους απειλούν.

9 comments:

neutrino said...

Το Golden Door ειναι πολυ ωραια ταινια. Δεν αντεχω να μην το πω though: θα επρπε να λεγεται "οι Νυφοι" και πρεπει να ειναι σκηνοθετημενο απο καποιον Pandelino Voulgaroni.. Το ρολο του Αγγλου με τις φακιδες τον εχει παρει σ'αυτη τη βερσιον το Σαρλοτακι (Gainsbourg).

Καλα για την Τερμπιθια δεν θα σχολιασω οτι εκλαιγα ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ. Πως θα το δουν αυτο παιδακια; (εμενα παντως που ειμαι και ευαισθητη ψυχη ;p θα μου αφηνε τραυματα). Παντως ταυτιζομαι πολυ με τους ηρωες, γιατι κι εγω με τον αδερφο μικρα τρεχαμε γυρω γυρω στον κηπο μας και νομιζαμε οτι βλεπαμε τερατα. ειχαμε κι εμεις βγαλει ενα ονομα αλα Τεραμπιθια αλλα δεν το θυμαμαι (φαντασια που ειχαμε μικρα..).

Ο Ντανι Οσιαν θα με απογοητευσει αραγε; εχω διαθεση για fun fun fun και George και ΟΧΙ βαρεμερα και μπερδεμα οπως στο 12!!

(πηρα το κολλαει, και τωρα σχολιαζω συνεχεια :p)

ΠΑΝΟΣ said...

Γεια σου πάλι!
Πρώτα απ' όλα, να είσαι σίγουρη πως κάνεις καλά, εννοείται πως θέλω να σχολιάζετε όσο γίνεται!

Αλήθεια, το Τεραμπίθια ήταν καλό; Δεν το έχω δει, μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον πάντως. Δεν μου αρέσουν αυτές οι ταινίες και φοβόμουν μην είναι πολύ παιδικό.
Golden Door είναι στη λίστα για σινεμά μάλλον αύριο Κυριακή...
Thanks.
Τα λέμε.

neutrino said...

Το Τεραμπιθια ειναι καλο, για το ειδος του. Παραμενει πολυ πολυ παιδικο, παρα το σχετικα "σκληρο" θεμα του και ειναι πιο συναισθηματικο και λιγοτερο εφετζιδικο απ'ο,τι εχουμε συνηθισει τελευταιως. Δεν θα χασεις αν δε το δεις στους σινεμαδες (ειναι νομιζω κατεξοχην ταινια για κυριακατικο μεσημερι στο Mega ;))

kioy said...

Το τεριμπιθιά, πιστεύω πως αν αφήσεις έξω απ' το σινεμά πολλά πράγματα μπορεί να σοε χαλαρώσει για ένα 2-ωρο. Όπως λέει και η φίλη μου neutrino, παραμένει πολύ παιδικό! Έρχεται συντόμως ολοκληρωμένη κριτική!

ΠΑΝΟΣ said...

Δεν ξέρω γιατί. Όλα πάνε σκατά, αλλά εγώ θέλω να το δω. Θα δούμε αν έκανα καλά. Ο Άκης γιατί δεν λέει τίποτα; Μάλλον γιατί δεν πατάει σε καμιά δημοσιογραφική. Χοχο.

Άκης Καπράνος said...

Τωρα το είδα το ποστ σου, καργιόλη.
Εσένα δεν βλέπω στις προβολές - μερικές φορές έσκαγες.
Αφου λοιπόν καίγεσαι:
την Συμμορία την βαρέθηκα, το Nuovomondo είναι πολύ ωραία ταινία, η Τεραμπίθια μόνο για πιτσιρίκια, τα υπόλοιπα δυο ανάξια λόγου. Τσίμπα και κανένα Μetrorama, κουφάλα!

ΠΑΝΟΣ said...

Άσε Άκη, έσκαγα τις χρυσές περιόδους που ήμουν φοιτητής κανονικότατος (χωρίς πρωινή δουλειά), χεχε.
Τώρα πούλο.
Ουφ...

georgina said...

Είδα χθες βράδυ το Ocean και μόνο που δε με πήρε ο ύπνος από τη βαρεμάρα (ήταν και λίγο αργά βέβαια...)
Δεν είχε καμία πρωτοτυπία,σχεδόν κανένα αστείο και απολύτως κανένα ενδιαφέρον...
Το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι ο George (και ο Brad βεβαίως βεβαίως) που είναι χάρμα οφθαλμών!

ΠΑΝΟΣ said...

Δεν το έχω δει, αλλά εγώ δεν έχω δει καν το πρώτο! Μόνο το τουέλβ το οποίο μου φάνηκε απλώς συμπαθές. Για τον Τζωρτζ και τον Μπραντ ψήνομαι εξίσου. Ίσως πάω μέσα στην εβδομάδα, αν και δεν έχω ακούσει κανένα καλό σχόλιο...
Welcome, georgina! ;)