Wednesday, June 20, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 14/06 - 20/06/2007 (Τι χάσαμε...)

Dead Man's Shoes (2004). Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Shane Meadows. Με τους Paddy Considine, Gary Stretch, Toby Kebbell. Διάρκεια 90'. Ελληνικός τίτλος: Τα Παπούτσια του Νεκρού.

Azuloscurocasinegro (ΑΚΑ DarkBlueAlmostBlack) (2006). Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Daniel Sánchez Arévalo. Με τους Quim Gutiérrez, Marta Etura, Antonio de la Torre. Διάρκεια 105'. Ελληνικός τίτλος: ΣκουροΜπλεΣχεδονΜαύρο.

Le Serpent (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Eric Barbier. Με τους Yvan Attal, Clovis Cornillac. Διάρκεια 119'. Ελληνικός τίτλος: Το Φίδι.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tim Story. Με τους Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans. Διάρκεια 95'.

Bordertown (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gregory Nava. Με τους Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Kate del Castillo. Διάρκεια 113'.

Meurtrières (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Patrick Grandperret. Με τις Hande Kodja, Céline Sallette. Διάρκεια 97'. Ελληνικός τίτλος: Αθώες και Ένοχες.

Sisters (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Douglas Buck. Με τους Chloë Sevigny, Stephen Rea. Διάρκεια 90'. Ελληνικός τίτλος: Σιαμαίες.

3 comments:

Μαρω_Κ said...

Είδα το Azuloscurocasinegro.
Μέτριο.
Για καλοκαιρινό , ανεκτό.
Ο σκηνοθέτης θα ήθελε να είναι Πέδρο, δεν το έχει όμως.
Παρόλα αυτά έχει εξαιρετικό casting το οποιο τον προφυλάσσει από το μελό.

ΠΑΝΟΣ said...

Δεν έχω δει πολλά πράγματα. Απέχω τρομακτικά πολύ από σινεμά, χωρίς να το θέλω, προφανώς. Και με εκνευρίζει. Διαβάζω καλά πραγματάκια για το Σκουρομπλέ και υποψιάζομαι πως ξέρω ήδη τι θα δω. Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο Πέδρο, σίγουρα όμως έχει προσωπικό στυλ.
Welcome, μάρω.

theachilles said...

Θα ήθελε να είναι Πέδρο; Θα μπορούσε να είναι αρκετό για να με κάνει να απέχω, αλλά είμαι καλός άνθρωπος, άσε που με τρώει η περιέργεια για καινούρια ονόματα στο ευρωπαϊκό σινεμά. Πάσχουμε, πάσχουμε.
Τρέμω ολόκληρος για το remake του Sisters... Τι αριστούργημα το πρωτότυπο του 73. Ο ΝτεΠάλμα προσφέρει καθαρό σινεμά, αγνή κινηματογραφική εμπειρία, και ακούω βερεσέ τα τροπάρια περί αντιγραφής του Χίτσκοκ. Ο άνθρωπος είναι απλώς μαθητής του μετρ, κ μάλλον ο καλύτερος. Ας ελπίσουμε ότι το remake θα φέρει κόσμο στο video club για ΝτεΠάλμα.