Saturday, June 16, 2007

Τηλεόραση 14/06 - 20/06/2007

Xάσαμε κάποια πραγματάκια και πάλι (The Adjuster και The Prince of Tides), αλλά έχουμε αρκετά ακόμα για το υπόλοιπο της εβδομάδας...

Σάββατο 16/06:

Andrey Rublyov (ΑΚΑ Andrei Rublev) (1969), του Andrei Tarkovsky. 22:00, Βουλή, διάρκεια 180’.
Η καλύτερη ταινία του Ταρκόφσκι από τη Βουλή για σήμερα, σε μια όμορφη κόπια, με καλή δουλειά στους υπότιτλους και χωρίς διάλειμμα (μάλλον). Αλλά, προς Θεού, έχετε δει το δισκάκι της
Criterion;


Enron: The Smartest Guys in the Room (2005), τουAlex Gibney. 24:00, ΕΤ1, διάρκεια 109’.
Ένα από τα καλύτερα ντοκυμαντέρ των τελευταίων χρόνων (μαζί με το εξαιρετικό When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts του Spike Lee και το επίσης υπέροχο και άρτιο My Architect του Nathaniel Kahn), ψάχνει (και βρίσκει) τους λόγους της πτώχευσης της μεγάλης εταιρίας Enron και το σκάνδαλο που κρύβεται πίσω της και περιλαμβάνει λαμογιές που θα ζήλευε όλο το ελληνικό κοινοβούλιο και κάθε Έλληνας πρύτανης. Το γράφουμε.

Fucking Åmål (ΑΚΑ Show Me Love) (1998), του Lukas Moodysson. 00:30, ΕΤ3, διάρκεια 89’.
Η καλή ταινία του καθυστερημένου, όπως όλα δείχνουν, Μούντισον. Την έχουν βάλει όλες οι ελληνικές εφημερίδες, το ελληνικό
DVD έχει κάτω από 5 ευρώ και προτιμάμε να γράψουμε το Ενρόν νωρίτερα. Μπα... Στο κάτω κάτω, δεν είναι και καμιά ταινιάρα. Δείτε τι έκανε ο Παβλικόφσκι με ανάλογο θέμα, όχι βλακείες.

Ε τώρα το Frankie and Johnny δεν λέει, λέει;


Κυριακή 17/06:

Το The Matrix ΟΚ, ούτε το γράφουμε ούτε τίποτα. Άσε που εκείνη την ώρα θα πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα. Απλώς αγοράζουμε το δεκαπλό σετ της καταπληκτικής τριλογίας και λιώνουμε για κάνα δίμηνο.

Open Hearts (2002), της Susanne Bier. 00:30, ΕΤ3, διάρκεια 113’.
Η σκηνοθέτης του πολύ καλού
Brødre (2004), αλλά και του φετινού After the Wedding, η Δανή Σουζάν Μπίερ, σε ένα δυνατό έργο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, διασταυρώνοντας καταστάσεις και εντείνοντας το δράμα με αξιοζήλευτη σκηνοθετική δεινότητα, πάντα υπό τους κανόνες του Δόγματος. Καταπληκτικό timing, δυνατές ερμηνείες και νεύρο στην καλύτερη επιλογή της Κυριακής.

Τον χαβά τους στο STAR, Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα στις 3 τα ξημερώματα και οι τρεις μέρες προθεσμία που θα έχω για να εισπράξω την αποζημίωση της απόλυσής μου αν κάτσω και το δω και δεν ξυπνάω...

Δευτέρα 18/06:

The Color of Money (1986), του Martin Scorsese. 23:00, ΝΕΤ, διάρκεια 114’.
Τύπος, μέγιστος τζογαδόρος και άσος του μπιλιάρδου, αναγκάζεται να τραβηχτεί από το παιχνίδι και παίρνει υπό την προστασία του έναν νεαρό παίχτη, προκειμένου να του μάθει τα κόλπα και να μείνει, έστω και όχι τόσο άμεσα, κοντά στην αγαπημένη του ασχολία. Αλήθεια, πώς είναι η λιγότερο καλή σου ταινία να είναι τόσο ταινιάρα;

Event Horizon (1997), του Paul W.S. Anderson. 23:45, STAR, διάρκεια 92’.
Υπερκάλτ
b-movie, πρόσφατης παραγωγής, μια χαρά για το βράδυ της Δευτέρας που συνήθως έχει τρελές @#$% («πίπες» ήταν αυτό, αλλά δεν βρίζω, ως γνωστόν).

Valentine (2001), του Jamie Blanks. 24:00, Alpha, διάρκεια όσο αντέξετε.
Για να δείτε πώς είναι το χειρότερο θρίλερ των τελευταίων χρόνων μαζί με το
The Breed.


Τρίτη 19/06:

The Day of the Jackal (1973), του Fred Zinnemann. 03:15, Ο συνήθης ύποπτος σταθμός, διάρκεια 137’.
Δεν είναι άσχημο το θριλεράκι του Ζίνεμαν. Ούτε η ώρα του. Τυχεροί οι ταξιτζήδες της διπλής ταρίφας που έχουν οθονούλα στο αυτοκίνητο και η κυρα-Σούλα που έχει το «Βρώμικο» στην Αχαρνών, αλλά εκείνη βλέπει μόνο καουμπόικα και λίγο καράτε.


Τετάρτη 20/06:

Χάλι κατάμαυρο το “8 femmes του François Ozon, όσοι δεν πιστεύετε δείτε το και μόνοι σας (20:50, ΕΤ1, διάρκεια 103’).

Des plumes dans la tête (2003), του Thomas De Thier. 22:10, Βουλή, διάρκεια 100’.
Αχ, δεν το έχω δει, αλλά διαβάζω τόσο καλά πράγματα. Το έχει δει κάποιος;;

Dreamcatcher (2003), του Lawrence Kasdan. 23:50, MEGA, διάρκεια 134’.
Με συγχωρείτε, πριν που μιλούσα για το χειρότερο θρίλερ των τελευταίων χρόνων ξέχασα αυτό...

20 comments:

neutrino said...

Θελω να δω το event horison! δεν το εχω δει και P.T.A ειναι ψιλοεγγυησις!! Αλλα φυσικα ποιος παραβλεπει το γεγονος οτι γραφω Τριτη πρωι και οτι εκεινη την ωρα μαλλον θα διαβαζω; γκρρ.
Επισης yay! για 8 femmes, οχι τιποτα, το ειδα στο θεατρο προ 2βδομαδου και θελω να κανω το κονεξι.
(H αληθεια ειναι οτι ολο το comment γραφτηκε βασικα για να πω Yippiiiie! που συνηγαγα οτι εισαι βαζελος ;P)

Unknown said...

Γενικώς θα σου 'γραφα πόσο διασκεδάζω διαβάζοντας το τηλεοπτικό σου.
Και καθότι αρνούμαι τις εφημερίδες, συντείνεις στην ολοκλήρωση του blogοκόσμου...
Therefore σκίζεις.

Υ.Γ. To Dreamcatcher είναι ανυπέρβλητα κακό. Νοιώθω τα συκώτια μου να κλωθογυρίζουν στην θλιβερή ανάμνηση της παρακολούθησής του.
Κι ήταν κι απ' τα πρώτα που έπαιξαν στον προβολέα...κατάρα στον λαδέμπορα.

Άκης Καπράνος said...

Ηλία θυμάμαι να με παίρνεις τηλέφωνο έντρομος και να με ρωτάς "μαλάκα, πόσο κακό είναι το Dreamcatcher;"!

Πάνο, λέει το Φράνκι και Τζόνι... Αλλά, ναι, το 8 Γυναίκες είναι μαλακία.

theachilles said...

Ρε μάγκες, τι είναι αυτά που ακούω; Το Φράνκι & Τζόνυ είναι μεγάλη στιγμή νοσταλγίας, άσε που εδώ η Φάιφερ είναι πιο όμορφη από ποτέ.
Το 8 γυναίκες, εντάξει δεν είναι η καλύτερη του Οζόν (Under the Sand, 5x2), αλλά μια χαρά είναι. Πολύχρωμο μιούζικαλ, οικογενειακής φάσης συν η μάζωξη όλων των κορυφαίων γαλλίδων ηθοποιών (απίστευτη η Υπέρ).
Το Des Plumes dans la tete, είναι πάρα πολύ όμορφο εργάκι, μικρό στις προθέσεις του, κάργα μινιμαλιστικό και απόλυτα πετυχημένο στη σκοπούμενη συνάντηση ανθρώπου και φύσης μέσω μιας τραγικής απώλειας.

ΠΑΝΟΣ said...

neutrino,
δες το Event Horizon, δεν είναι καθόλου κακό. Δεν ακούω τίποτα για εξετάσεις. Εγώ σήμερα δεν πήγα να δώσω το μάθημα λόγω ζέστης! Χεχε.
Ηλία, ευχαριστώ πολύ, προσπαθώ να το γράφω στην ώρα του, αν και δεν το καταφέρνω πάντα. Thanks που διαβάζεις, όπως και για το σχόλιό σου.
Άκη (εκτός ότι είσαι μεγάλη κουφάλα), Φράνκι και Τζόνι εννοώ δεν λέει για εγγραφή (όπως και οι περισσότερες ταινίες στην τηλεόραση αλλά ΟΚ). Πω πω, Ντρημκάτσερ τι πίπα! 8 γυναίκες απλώς πολύ πολύ βαρετό.
Αχιλλέα, δες παραπάνω.
Θα δω σίγουρα το ΦΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, αλλά από το DVD μου, όχι από την τηλεόραση.
Άντε, πάω πριν αρχίσει η δεύτερη περίοδος. ;)

Unknown said...

Αχ τι κρίμα πορδοβάζελε!
Δεν το πανηγυρίσατε ακόμα.

(Δυστυχώς) θα το κάνετε την Τετάρτη.

Σε πάω φίλε. Σε πάω.

(Αλλά είσαι βάζελος)

ΠΑΝΟΣ said...

Γκρρρ.
Τετάρτη Ηλία, Χεχε.

"Σε πάω φίλε. Σε πάω."
Πες το την Τετάρτη αυτό ξανά ;)
"(Αλλά είσαι βάζελος)"
Αυτό σίγουρα και τότε. Ειδικά τότε.
Τα λέμε.

zubizabata said...

8 Femmes rulάρουν ρε. Και Event (είναι P.W.S.A που είναι μάπας όχι P.T.A. που είναι εγγύηση). Dreamcatcher όντως μάπα και euloleague ο Πανιώνιος. Εγώ που δεν έχω δουλειά τι να κάνω ξαναείδα τον Κόνδορα μπας και με πάρει ο ύπνος (μάταια).

Unknown said...

Ο Κόνδωρ είναι έργο (καθώς και πτηνό) γαμάτο.
Πως να κοιμηθείς αφού σε τσιμπολογούσε διαρκώς;

ΠΑΝΟΣ said...

Ζουμπιζαμπρινσκι, δεν μου αλλάζεις γνώμη για το 8 Γυναίκες. Και 8 άντρες να ήταν πιο πολύ θα διασκέδαζα κι ας μην είμαι της φάσης :Ρ
Όσο για τον Κόνδορα, έχω κοιμηθεί πολλάκις κατά τη διάρκειά του, αλλά τη μία που το έβγαλα ολόκληρο, το ευχαριστήθηκα λιγάκι. Τι μου λέτε, χτες βλέπαμε προτζεκτοράτο Ιν δε μουντ φορ λαβ. Σήμερα το ξαναβλέπω.

theachilles said...

Γεια σου ρε Πάνο,
τα έσπασε ο Καρ Βαι πάλι χθες, πάμε για 2046 και επαναληπτικές προβολές των trailer του My Blueberry Nights μέχρι ναυτίας...
Που είναι το My Days of Being Wild, οεο;!!!
Κόνδωρ αρκετά δυνατός, φοβερό φινάλε.

ΠΑΝΟΣ said...

Να δω πότε φίλε... Προς το παρόν σήμερα έχει τελικάρα και βλέπουμε. Οεοεοεοε

Unknown said...

Και θα είμαι μέσα αλητήριε!
Κατά το Συρίγιο: Για τον Τελικό και τον Θρίαμβο.

ΠΑΝΟΣ said...

Πολύ ωραία, θα έχω κάνα σάπιο DVD μαζί μου (βλέπε Σουσπίρια της Όντιο Βίζουαλ), αν σε δω θα σου έρθει από την απέναντι κερκίδα! Θα σου έχω και ραβασάκι πάνω, μην ξεχάσεις! :Ρ

Γαύρε... (χωρίς "κωλό..", ούτε καν χρειάζεται)

ΠΑΝΟΣ said...

Xoxoxo.

theachilles said...

Μπράβο για την κούπα ρε
αλλά να ξέρετε ότι ήταν ο επιθανάτιος βρόγχος σας. Από το χρόνου σας βλέπω με εφιάλτες δεκαετίας 90, με ολίγον λιθουανικό χρώμα - τσα!!
Η νετ έσκασε Man to Man μετά το μπάσκετ χθες. Το είδε κανείς; Πολύ μέτριος ο Spike Lee ρε παιδί μου, ακόμα απορώ πώς έκανε την 25η ώρα...

Unknown said...

Επαυξάνω του Αχιλλέως.
Για το μπασκετικό σας μέλλον - όχι για τον Spike Lee.

Dirty Dozen of a team...

ΠΑΝΟΣ said...

Έχετε πλάκα, αυτό είναι σίγουρο.
Σπάικ Λι τα σπάει Αχιλλέα, βλαμμένε. Απλώς κάνει πλάκα που και που.

theachilles said...

"Ο Spike Lee τα σπάει".
Ναι. Οκ. Πού ακριβώς; Στο He Got Game? Ή στο ανεκδιήγητο Girl-6 (που σώζεται χάρη στην υπερκάλτ παρουσία του Ταραντίνο); Μήπως στο She Hate Me; Ή στη χρυσή μετριότητα του Inside Man (έμαθα ετοιμάζει και sequel- τρέμετε); Ά ξέχασα... Μάλλον εννοείς στο Bamboozled...Χοχοχοχοχο!!
Σοβαρέψου ρε, έχει 2-3 πολύ καλές εώς εξιαρετικές ταινίες, αλλά με τόσες μετριότητες σε μία καριέρα, ε... Τι άλλο να πω;

ΠΑΝΟΣ said...

Όπως στο Malcolm X, γελοίε.
Ή στο Do the Right Thing.
Ή στην 25η Ώρα.
Ή στο εκπληκτικό When the Levees Broke.
Kαι στα πολύ καλά Inside Man (πέρασα όμορφα), He Got Game (αμέ), στο πολύ δυνατό τηλεοπτικό Sucker Free City, το Summer of Sam. Στα ωραία μικρομηκάδικά του. Στο Jungle Fever. To Bamboozled δεν το έχω δει. Στο κάτω κάτω, η μόνη του ταινία που μου φάνηκε ενοχλητικά κακή είναι το She Hate Me. Nαι, αυτό ήταν σκατό.
Πιστεύω πως με τις παραπάνω ταινίες δεν τον γράφεις στ' αρχίδια σου, αλλά στην κατηγορία "τα σπάει", μια χαρά δηλαδή. ;)