Saturday, June 23, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/06 - 27/06/2007

En Soap (2006). Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Pernille Fischer Christensen. Με τους Trine Dyrholm, David Dencik, Frank Thiel. Διάρκεια 104’. Ελληνικός τίτλος: Σαπουνόπερα.
Η Σαρλό είναι ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής που μόλις έχει μετακομίσει σε μια νέα πολυκατοικία. Εκεί γνωρίζει την Βερόνικα που μένει ακριβώς από πάνω και δημιουργούν μια σχέση. Η Βερόνικα, είναι τραβεστί, που ζει με την επιθυμία να καταφέρει να αλλάξει το φύλο της.

Hors de prix (AKA Priceless) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Pierre Salvadori. Με τους Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Marie-Christine Adam. Διάρκεια 104’. Ελληνικός τίτλος: Κορίτσι για Σπίτι.
Η Ιρέν περνά τον Ζαν για πλούσιο και του προσφέρει την συντροφιά της, κάτι που κάνει και κατ’ επάγγελμα. Όταν μαθαίνει όμως ότι είναι ένας απλός υπάλληλος ξενοδοχείου τον παρατά. Ο ίδιος δεν το δέχεται και θα κάνει τα πάντα για να την κερδίσει.

Le Beau marriage (1982). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Eric Rohmer. Με τους Béatrice Romand, André Dussollier, Féodor Atkine. Διάρκεια 97’. Ελληνικός τίτλος: Ο Τέλειος Γάμος.
Η Σαμπίν, μια φτωχή κοπέλα από την γαλλική επαρχία, αναζητά τον ιδανικό σύντροφο της ζωής της. Η κολλητή της, Κλαρίς, της γνωρίζει τον ξάδερφό της, έναν δικηγόρο από το Παρίσι. Η Σαμπίν θέλει να αρχίσει μια σχέση μαζί του, αλλά εκείνος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται.

Georgia Rule (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Garry Marshall. Με τους Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman. Διάρκεια 113’. Ελληνικός τίτλος: Σπίτι με Κανόνες.
Η μητέρα της Ρέιτσελ στέλνει την κόρη της να μείνει για το καλοκαίρι με τη γιαγιά της, κάπου στην επαρχία, προκειμένου να ηρεμίσει από τις εφηβικές ανησυχίες της. Η αγροτική ζωή για την Ρέιτσελ θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο φανταζόταν, αφού η γιαγιά της ζει ακολουθώντας μια σειρά κανόνων που έχει θεσπίσει, απαιτώντας να κάνουν το ίδιο και όσοι ζουν μαζί της.

Fracture (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gregory Hoblit. Με τους Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn. Διάρκεια 114’. Ελληνικός τίτλος: Απόδειξη ενοχής.
Ο Τεντ Κρόφορντ, πλούσιος πολιτικός μηχανικός στο Λος Άντζελες, σκοτώνει τη γυναίκα του όταν μαθαίνει ότι έχει εραστή. Μετά από αυτό παραδέχεται το έγκλημά του και παραδίνεται αμέσως. Ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση, γρήγορα καταλαβαίνει ότι ο Κρόφορντ δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος.

3 comments:

Anonymous said...

FRACTURE

Η αφορητη πληξη...Αnthony γιατι??

ΠΑΝΟΣ said...

Ναι, ε; Διάβασα διάφορες απόψεις. Δεν σου άρεσε, ήταν τόσο βαρετό;
Δεν το είδα, ελπίζω να προλάβω. Θα δούμε.
Γράψε ένα όνομα βρε κι εσύ!

Anonymous said...

Μια ταινιουλα της σειρας , ουτε καν ανεκτη στο ειδος της (εχουμε δει πολυ καλυτερα δικαστικα. Ο Anthony ακολουθει την γνωστη μανιερα της "σιωπης', (κριμα πολυ κριμα που αναλωνετε σε ταινιουλες της δεκαρας...) ο νεαρος πρωταγωνιστης προσπαθει αλλα...δεν το εχει, η σκηνοθεσια ανευρη, Αν δεν το εβλεπα στο cine Paris οπου το ματι ξεφευγε στην φωτισμενη Ακροπολη που ηταν μαγεια....ειναι βεβαιο οτι θα ειχα φυγει στη μεση. Συμπερασμα, δες το σε dvd καλυτερα καποια στιγμη που θα θελεις να δεις καμμια σαχλαμαριτσα για να περασει η ωρα...