Saturday, July 7, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 05/07 - 11/07/2007

Mr. Brooks (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Bruce A. Evans. Με τους Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt. Διάρκεια 120'.

Ο κύριος Μπρουκς είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που απολαμβάνει την εξίσου επιτυχημένη οικογενειακή ζωή του. Το μικρό του ελάττωμα είναι ότι αρέσκεται στο να σκοτώνει κατά συρροή! Το πάθος του αυτό θα τον οδηγήσει στην καταστροφή όταν κάποια στιγμή τον δουν και ο εκβιασμός δεν θα αργήσει να έρθει...


SherryBaby (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Laurie Collyer. Με τους Maggie Gyllenhaal, Brad William Henke. Διάρκεια 96'.

Η Σέρι αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων προσπάθησε πάρα πολύ και κατάφερε να αλλάξει τον εαυτό της, με αποτέλεσμα τώρα να είναι έτοιμη να δει και να χαρεί την τρίχρονη κόρη της, που αυτά τα χρόνια φρόντιζαν ο αδερφός της και η γυναίκα του. Θα πρέπει να προσπαθήσει κι άλλο όμως για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να μείνει μακριά από τις καταχρήσεις που τις στέρησαν τρία χρόνια ελευθερίας...


Evan Almighty (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tom Shadyac. Με τους Steve Carell, Morgan Freeman. Διάρκεια 95’. Ελληνικός τίτλος: Νώε για Μια Εβδομάδα.

Ο Έβαν Μπάξτερ απολαμβάνει μια καλή ζωή ως τηλεοπτικός αστέρας σε αμερικανικό κανάλι. Όλα θα αλλάξουν ξαφνικά όταν ο ...Θεός θα του αναθέσει να φτιάξει μια κιβωτό και ο ίδιος θα δεχτεί την αποστολή του, πιστεύοντας ότι αποτελεί τη σωτηρία του κόσμου!


Hostel: Part II (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Eli Roth. Με τους Lauren German, Roger Bart, Heather Matarazzo. Διάρκεια 95’. Ελληνικός τίτλος: Hostel: Η Συνέχεια της Παράνοιας.

Όπως και στο πρώτο μέρος, τρεις Αμερικανές φοιτήτριες καταλήγουν εκτός προορισμού (Ρώμη) στην Σλοβακική επαρχία, σε έναν ξενώνα-φοιτητική εστία, που υπόσχεται ηρεμία και ξεκούραση. Αντ’ αυτού βρίσκονται υποψήφια -και εν τέλει- θύματα πλουσίων που έχουν το αρρωστημένο βίτσιο να σκοτώνουν με τους πιο ανατριχιαστικούς τρόπους.


Pauline à la plage (1983). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Eric Rohmer. Με τους Amanda Langlet, Arielle Dombasle, Pascal Greggory. Διάρκεια 94’. Ελληνικός τίτλος: Η Πωλίν στην Παραλία.

Η έφηβη Πωλίν θα περάσει τις φετινές διακοπές της με την μεγαλύτερη ξαδέρφη της Μαριόν. Όταν οι διακοπές της αρχίσουν, θα αρχίσουν και τα ερωτικά της μπερδέματα, κάτι που συναντά για πρώτη φορά.



Next (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Lee Tamahori. Με τους Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel. Διάρκεια 96’.

Ταχυδακτυλουργός στο Λας Βέγκας (Νίκολας Κέιτζ) ζει εδώ και χρόνια με ένα μυστικό: Μπορεί να δει τι θα συμβεί στα επόμενα δύο λεπτά (εδώ ξερνάμε με το σενάριο). Όταν γνωστοποιηθεί το χάρισμά του, πράκτορας του FBI (Τζούλιαν Μουρ) θα κάνει τα πάντα για να τον πείσει να συνεργαστεί στην εξουδετέρωση τρομοκρατικής οργάνωσης που απειλεί με ατομική βόμβα (καλά, εδώ είναι που τα βγάζουμε όλα).


Firehouse Dog (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Todd Holland. Με τους πασίγνωστους Josh Hutcherson, Bruce Greenwood, Bill Nunn. Διάρκεια 111’. Ελληνικός τίτλος: Ένας Τετράποδος Πυροσβέστης.

Ε μωρέ τώρα τι να πούμε γι’ αυτό; Ποιος φαντάζεται ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό από έναν σκύλο που γίνεται ο καλύτερος πυροσβέστης; Πάντως το κουτάβι είναι τρέλα.



Την προηγούμενη εβδομάδα:


Live Free or Die Hard (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Len Wiseman. Με τους Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long. Διάρκεια 118'. Ελληνικός τίτλος: Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0.




Bobby (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Emilio Estevez. Με τους Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf και άλλους 50 σταρ. Διάρκεια 120’.





Ne le dis à personne (Tell No One) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Guillaume Canet. Με τους François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier, Kristin Scott Thomas. Διάρκεια 125’. Ελληνικός τίτλος: Μην το Πεις σε Κανέναν.




The Last Mimzy (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Robert Shaye. Με τους Chris O'Neil, Rhiannon Leigh Wryn. Διάρκεια 90’. Ελληνικός τίτλος: Μίμζυ.





New York Waiting (2006). Σουηδική ταινία σε σκηνοθεσία Joachim Hedén. Με τους Chris Stewart, Annie Woods. Διάρκεια 89’. Ελληνικός τίτλος: Περιμένοντας στη Νέα Υόρκη.




Because I Said So (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Michael Lehmann. Με τους Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham. Διάρκεια 102’. Ελληνικός τίτλος: Η Μάνα Έχει Πάντα Δίκιο.

6 comments:

Άκης Καπράνος said...

To Mr Brooks έχει ψωμί, κι ας μην είναι πετυχημένο.

ΠΑΝΟΣ said...

Άκη μου, έχω να πάω τόσο καιρό σινεμά (για τα στάνταρ μας πάντα :Ρ), που αν πάω και δω κάνα μίστερ Μπρουκς, όσο καλό κι αν είναι, με βλέπω να το παρατάω το άθλημα...
Ίσως κάνω το μεγάλο βήμα με καμιά επανέκδοση να φτιαχτώ κανονικά. Και σε θερινό, αλλιώς το βλέπω και στο σπίτι μου, σωστά;
By the way, σου έρχομαι σήμερα.

theachilles said...

Πώς θα ήταν εάν ο Michael Moore σκηνοθετούσε το Crash; Ακριβώς σαν το Bobby!! Μετριότατο, δυστυχώς...

zubizabata said...

Για το Firehouse Dog μπορούμε να πούμε ότι αποδεικνύει πως υπάρχουν νάνοι μπούμα(ε)ν ανάμεσα μας.

Για το Bobby έχεις δίκιο μόνο που εγώ δεν θα ήμουν τόσο ευγενικός.

Με το Brooks αντίθετα μπορώ να είμαι.

Μαρω_Κ said...

Αντε καλέ μου πάνο, που είναι οι νεες ταινίες ε;

ΠΑΝΟΣ said...

Μάρω δεν πρόλαβα, αλλά σκοπεύω να ξενυχτήσω ό,τι ώρα γυρίσω αν τα καταφέρω, χεχε.