Saturday, July 28, 2007

My Blueberry Night





Come on in

Did you have a hard time sleeping?

'cause the heavy moon was keeping

Me awake, and all I know is

I' m just glad to see you again

See my love

Like a lost balloon

Rising up

Through the afternoon, and

Then you appeared




Κάτι ξέρει το αλάνθαστο βλέμμα του Wong Kar Wai. Διέκρινε στο σοκολατένιο βλέμμα της, στον παιδικό της βηματισμό, και στη θρασύτατη αφέλεια της μαγικής της φωνής, το κορίτσι που θα έκανε ακόμα και τους πιο κυνικούς να υποκλιθούν στο σκίρτημα της καρδιάς.



Αφήνοντας τις ανάμικτες κριτικές για το My Blueberry Nights στον κάδο των απορριμμάτων, απόλαυσα το πιο όμορφο βράδυ του φετινού καλοκαιριού. Η Ακρόπολη ήταν το κατάλληλο μέρος να την υποδεχτεί, παρά την ανυπόφορη ζέστη. Εκείνη βγήκε στη σκηνή δειλά - δειλά. Το φόρεμά της έκανε πιο έντονη την αίσθηση της αθωότητας πάνω της. Αλλά αυτή είχε έρθει για να παίξει μουσική. Και το έκανε με ξεσηκωτική διάθεση!




So let's go out past the party lights
Where we can finally be alone,
Come with me
We can take the long way home




Πήρα το μακρύτερο δρόμο γυρίζοντας σπίτι μου και άφηνα μία - μία τις σκέψεις μου μελωδικά στα όμορφα και ζεστά σοκάκια της νυχτερινής Αθήνας.
Η Norah παράδεχεται: "As I looked up at the window, I realized I was on the wrong side." Ποιος ήταν στη λάθος πλευρά εκείνο το βράδυ άραγε;
"A few years ago I had a dream. Maybe the feeling just went away."







Αχιλλέας Παπακωνσταντής



7 comments:

ΠΑΝΟΣ said...

Ε, τον απατεώνα τον ψεύτη,
με ταξί γύρισε, τον περίμενα σπίτι μου με τον Χρυσόστομο.
Τα μελωδικά σοκάκια τα φαντάστηκε μόνος του στο μπροστινό κάθισμα του ταρίφα και η γλυκιά φωνή που τον έκανε να ονειρεύεται όλο το βράδυ ήταν η Ρίτα Σακελλαρίου που έπαιζε στο κασετόφωνο.

Χο χο.

theachilles said...

Πανούλη,
από το Ηρώδειο μέχρι τα Εξάρχεια μεσολαβούν πολλά σοκάκια. Μάλλον το ξέχασες όλη μέρα στην πεζή δουλειά σου και στον ακόμα πιο πεζό ύπνο σου...

ΠΑΝΟΣ said...

Και καλά. Μελωδικά σοκάκια τα στενά των Εξαρχίων με τα σουβλατζίδικα! Α, ρε Αχιλλάκο, Χορεύοντας στο Σκοτάδι κι εσύ, το πιτόγυρο το άκουσες ντορεμί.

Anonymous said...

Τς,τς,τς...σε τί κόσμο ζούμε!Μή δούμε έναν ρομαντικό άνθρωπο,αμέσως να τον φάμε!Μην τον ακούς Αχιλλέα μου!Όσο για σένα Πανούλη,δεν πα' να'παιζε και Μπεζαντάκου ο ταξιτζής;Άλλα άκουγε ο Αχιλλέας!

ΠΑΝΟΣ said...

Ο Αχιλλάκος στα ρομάντζα πρώτος.
Welcome, Τόνια.

Για μισό, τι παραπάνω έχει η Τζόουνς από την Μπεζαντάκου;

Anonymous said...

Σωστά...η Στελλίτσα είναι (παρα)μορφωμένη!Έχει περάσει κι από ένα reality!Αχ πόσο τη ζηλεύω,χαχαχαχαχαχαχαχα!!!

theachilles said...

Μπράβο σου. Είμαι σίγουρος.