Thursday, July 19, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 19/07 - 25/07/2007

28 Weeks Later (2007). Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Juan Carlos Fresnadillo. Με τους Robert Carlyle, Rose Byrne, Catherine McCormack. Διάρκεια 99’. Ελληνικός τίτλος: 28 Εβδομάδες Μετά.

Προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους νεκροζώντανους που τους κυνηγούν αναζητώντας τροφή, ένα ζευγάρι βρίσκει προσωρινά ασφάλεια σε ένα αγροτόσπιτο στην αγγλική επαρχία, όπου κρύβονται άλλοι 5 άνθρωποι. Σύντομα το καταφύγιό τους θα «λυγίσει» και ο μόνος που θα σωθεί είναι ο άντρας, ο οποίος βρίσκεται τελικά στο κέντρο του Λονδίνου, μια περιοχή που φυλλάσσεται καλά από αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, στοχεύοντας στην δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης. Ο ιός που μεταφέρουν οι νεκροζώντανοι όμως γρήγορα θα εισβάλλει και εκεί και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

License to Wed (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ken Kwapis. Με τους Robin Williams, Mandy Moore. Διάρκεια 90’. Ελληνικός τίτλος: Άδεια Γαμου.

Ζευγάρι που μόλις έχει αρραβωνιαστεί και βλέπει τον γάμο, έχει την ατυχία να βρίσκεται στο «στόχαστρο» ενός παπά, που επιμένει να ενώσει με τα δεσμά του γάμου τους δύο νέους μόνο αν περάσουν την μέθοδό του περί «γαμήλιας προετοιμασίας». Εκεί αρχίζουν τα παράλογα, με τον παπά να μην αφήνει σε ησυχία το ζευγάρι, στερώντας κάθε ιδιωτική του στιγμή, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τον γάμο τελικά.

Breach (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Billy Ray. Με τους Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney. Διάρκεια 110’. Ελληνικός τίτλος: Συνωμοσία.

Νεαρός πράκτορας του FBI προάγεται να δουλεύει δίπλα στον βετεράνο συνάδελφό του, Ρόμπερτ Χάνσεν. Σύντομα αντιλαμβάνεται πως η αποστολή του είναι να ερευνήσει τον ίδιο, αφού θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Le concile de pierre (The Stone Council) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Guillaume Nicloux. Με τους Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu. Διάρκεια 102’. Ελληνικός τίτλος: Πέτρινος Κύκλος.

Γυναίκα βασανίζεται τακτικά από εφιάλτες, ενώ όλο και συχνότερα παραισθήσεις παίζουν παιχνίδια στο μυαλό της. Και σαν να μην έφταναν όλα, ένα παράξενο σημάδι εμφανίζεται στο σώμα του γιου της, που αργότερα πέφτει θύμα απαγωγής. Στην προσπάθειά της να τον βρει, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια για το τι συμβαίνει.

Sommer '04 (2006). Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Stefan Krohmer. Με τους Martina Gedeck, Robert Seeliger, Svea Lohde. Διάρκεια 97’. Ελληνικός τίτλος: Καλοκαίρι Στα Βόρεια.




North by Northwest (1959). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Alfred Hitchcock. Με τους Cary Grant, Eva Marie Saint, Martin Landau. Διάρκεια 136’. Ελληνικός τίτλος: Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων.

Περιπετειώδες φιλμ του Χίτσκοκ, στο οποίο ο Κάρι Γκραντ από λάθος θεωρείται διπλός κατάσκοπος (!) και ο ένοχος για τη δολοφονία υψηλά ιστάμενου προσώπου και βρίσκεται μπλεγμένος και κυνηγημένος από όλους και όλα.




Και την προηγούμενη εβδομάδα:


Transformers (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Michael Bay. Με τους Shia LaBeouf, Megan Fox. Διάρκεια 144’.









Mon meilleur ami (My Best Friend) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Patrice Leconte. Με τους Daniel Auteuil, Dany Boon, Julie Gayet. Διάρκεια 94’. Ελληνικός τίτλος: Ο Κολλητός Μου.



A Perfect Day (2005). Λιβανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Joana Hadjithomas, Khalil Joreige. Με τους Ziad Saad, Julia Kassar, Alexandra Kahwagi. Διάρκεια 88’. Ελληνικός τίτλος: Μια Υπέροχη Μέρα.





Le héros de la famille (Family Hero) (2006). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Thierry Klifa. Με τους Catherine Deneuve, Emmanuelle Béart. Διάρκεια 103’.





Premonition (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Mennan Yapo. Με τους Sandra Bullock, Julian McMahon, Shyann McClure. Διάρκεια 97’. Ελληνικός τίτλος: Εμμονή.






88 Minutes (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Jon Avnet. Με τους Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski. Διάρκεια 95’. Ελληνικός τίτλος: 88 Λεπτά.






La Bête (The Beast) (1975). Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Walerian Borowczyk. Με τους Sirpa Lane, Lisbeth Hummel, Elisabeth Kaza. Διάρκεια 98’. Ελληνικός τίτλος: Το Κτήνος.

16 comments:

zubizabata said...

28 Weeks Later και ένα δεδομένο αριστούργημα. Δεν είναι άσχημα γι' αυτή την εβδομάδα.

ΠΑΝΟΣ said...

Καλά, 28 Εβδομάδες γάμησε. Θα ποστάρω δυο πραγματάκια σήμερα, όταν γυρίσω σπίτι.
Είδες κάτι;

zubizabata said...

Μπααα εξατάσεις... Παράνομο το 28 Weeks και όσα της προηγούμενης έχω γράψει. (+ το La Bete που επίσης έχω γράψει αλλά όχι ανεβάσει)

Μαρω_Κ said...

Καλημέρα.

Είδα το Mon meilleur Ami.
Pas mal για γαλλική ταινία.
Βέβαια δεν είμαι και εξαιρετικά αντικειμενική καθότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Daniel.

ΠΑΝΟΣ said...

Καλημέρα Μάρω.
Αυτές οι λιγότερο αντικειμενικές απόψεις είναι αυτές που αγαπάμε περισσότερο. Την ίδια αδυναμία έχω κι εγώ για τον ίδιο τον Λεκόντ, αλλά πολύ στενοχωρήθηκα πέρυσι με την βλακεία που έκανε.

Δεν βαριέσαι...

eleni said...

Είδα το 28 εβδομάδες...κάποια ζόμπι που κυνηγανε αμόλυντους!Ε και;Ποιο το νόημα;Ευτυχώς ειχε συνεχη δραση η ταινία αλλά και πάλι αυτό δεν την κάνει καλύτερη απο τις 28 μερες.Ούτε κατι καινουριο έχει να δείξει.Ουτε τα transformers μου άρεσαν...Υπάρχει τίποτα πραγματικά καλό αυτην την περίοδο???

ΠΑΝΟΣ said...

Ναι, η Μήλος! :Ρ

Καλημέρα Ελένη,
λες κάτι που υποτίθεται πως πρέπει να λειτουργήσει αρνητικά για το 28 Εβδομάδες Μετά και αργότερα λες ότι σου άρεσε το 28 Μέρες, που όμως ήταν (ως προς αυτό που αναφέρεις) ακριβώς το ίδιο πράγμα! Εξηγήσου.

Anonymous said...

Καλά, το 28 μέρες μετά είναι μια σκέτη σαχλαμάρα μπροστά στο εξαίρετο αυτό σίκουελ.

Ζούμπι (το ξύπνημα των νεκρών), περιμένω να διαβάσω κείμενο για λατρεμένο Μπόροβζικ!

ΠΑΝΟΣ said...

Άκη, έλα, ήταν πολύ καλό και το πρώτο. Απλώς όντως το έχασε κάποια στιγμή και μας στενοχώρησε. Το σίκουελ είναι πολύ πολύ καλό όντως. Και πόσο χρειαζόμουν μια καλή ταινία του είδους!

theachilles said...

Το Breach δεν είναι κακό. Εξαιρετική μουντή φωτογραφία, ένα βαθύ μπλε σαν το εσωτερικό των σκοτεινών ψυχών μας. Σου αφήνει η ταινία την ίδια αίσθηση με την προηγούμενη του σκηνοθέτη, Shattered Glass. Ενδιαφέρουσα, καλογυρισμένη, αλλά κάτι λείπει...

eleni said...

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 28 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ.ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Κ ΟΛΑ ΟΚ...ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ?ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΘΕΑΤΗΣ?ΠΕΡΙΜΕΝΑ poly ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 28 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ(ΒΑΡΕΘΗΚΑ,το black sheep μου φάνηκε καλύτερο!Φαντάσου απογοήτευση!).ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ?

theachilles said...

eleni,
Δοκίμασε το Breach... Δε θα ενθουσιαστείς κατά πάσα πιθανότητα, αλλά ούτε και θα απογοητευτείς.

eleni said...

Αχιλλέα το είδα το Breach...Μου άρεσε αρκετά αλλά καλύτερο από θέμα πλοκής το Fracture.Απαιχτος ο Χόπκινς!Δεν νομίζω να λειπει κάτι από το breach απλα έχει το σπαστικό που έχουν όλες οι παρόμοιες ταινίες:Προσπαθεί να προβάλει το πατριωτικό αίσθημα των "καλών" Αμερικάνων.Είμαι μόνη στην Αθήνα θα με φάει ο καύσονας και ψάχνω ταινίες...Ξέρει κανείς αν βγήκε το inland empire στα video clubs?

theachilles said...

Δεν βγήκε ακόμα, αλλά μη νιώθεις μόνη. Είναι το 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι που μένω στην Αθήνα και το κάνω από επιλογή. Αγαπώ την πόλη μου!!!
Τόσες μα τόσες ταινίες σε περιμένουν στο video club και στα θερινά.Που χρόνος για ταξίδια, χεχε!!

zubizabata said...

Παπάτζα κείμενο αλλά θα το ανεβάσω για το καλό. Και όντως το 28 Weeks ήταν ανώτερο του πρώτου.

eleni said...

xoxoxo!Και εγώ λατρεύω την πόλη μου Αχιλλέα και πίστευα οτι θα άντεχα χωρίς θαλασσίτσα φέτος αλλά...Τα'χω παίξει!Αφού κατάντησα να πάω μόνη μου σινεμά(είπα να κάνω κάτι τολμηρό φετος,εξάλλου τα ster δίπλα είναι)!!!Το ξέρω οτι υπάρχουν πολλές ταινίες.Ψάχνω για καλές όμως...