Thursday, May 17, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 17/05 - 23/05/2007

Crónica de una fuga (2006). Αργεντίνικη ταινία σε σκηνοθεσία Adrián Caetano. Με τους Rodrigo De la Serna, Pablo Echarri, Nazareno Casero. Διάρκεια 103’. Ελληνικός τίτλος: Το Χρονικό Μιας Απόδρασης.
Ο τερματοφύλακας μιας μικρής αργεντίνικης ομάδας συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως αντιστασιακός από την αργεντίνικη χούντα. Μην αντέχοντας τα βασανιστήρια, ο ίδιος και οι 3 συγκρατούμενοί του θα προσπαθήσουν να αποδράσουν.


Ich bin die Andere (2006). Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Margarethe von Trotta. Με τους Katja Riemann, August Diehl, Armin Mueller-Stahl. Διάρκεια 104’. Ελληνικός τίτλος: Είμαι η Άλλη Γυναίκα.
Ένας νεαρός γνωρίζει μια κοπέλα που του τραβάει το ενδιαφέρον. Και ενώ ξέρει γι’ αυτήν μόνο το επάγγελμά της (δικηγόρος), στην προσπάθειά του να μάθει περισσότερα για την ίδια, βρίσκει ότι δουλεύει ταυτόχρονα ως πόρνη και ότι κρύβει περισσότερα από όσα δείχνει.


The Hitcher (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Dave Meyers. Με τους Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton. Διάρκεια 83’. Ελληνικός τίτλος: Το Ωτοστόπ του Τρόμου.
Ζευγάρι σταματάει στο σήμα αγνώστου για ωτοστόπ και δέχεται να τον βοηθήσει. Γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ επικίνδυνος και ενώ φαίνεται να τον ξεφορτώνονται εύκολα, ο ίδιος δεν θα σταματήσει αν δεν πάρει την εκδίκησή του.


Home of the Brave (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Irwin Winkler. Με τους Samuel L. Jackson, Jessica Biel, Christina Ricci. Διάρκεια 105’. Ελληνικός τίτλος: Οι Σημαδεμένοι.
Τρεις στρατιώτες αγωνίζονται να επανενταχθούν κοινωνικά και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μετά τα ψυχικά τραύματα που τους άφησε ο πόλεμος του Ιράκ.



Daisy (2006). Κορεατική ταινία σε σκηνοθεσία Wai Keung Lau. Με τους Woo-sung Jung, Ji-hyun Jun, Sung-jae Lee. Διάρκεια 110’.
Ένας πληρωμένος δολοφόνος και ένας ντετέκτιβ-πράκτορας της Ιντερπόλ ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, μια ζωγράφο που αναζητά την τύχη της στους δρόμους του Άμστερνταμ. Σε μια άτυχη στιγμή η κοπέλα χάνει την φωνή της και όσο ο δολοφόνος δένεται μαζί της, τόσο δυσκολεύεται να της πει την αλήθεια για την δουλειά του.

No comments: