Thursday, May 24, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 24/05 - 30/05/2007

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gore Verbinski. Με τους Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley, Orlando Bloom. Διάρκεια 168’. Ελληνικός τίτλος: Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Τέλος του Κόσμου.
Η Ελίζαμπεθ, ο Γουίλ και ο Μπαρμπόσσα καταφέρνουν να σώσουν τον Τζακ Σπάροου από τον Ντέιβι Τζόουνς. Ο Λόρδος Μπέκετ συγκεντρώνει έναν σκοτεινό στρατό για να εξοντώσουν τους Πειρατές. Τώρα όλοι μαζί, Γουιλ, Ελίζαμπεθ, Σπάροου και Μπαρμπόσσα θα καλέσουν αρχιπειρατές από κάθε άκρη της γης για να καθαρίσουν με τους εχθρούς τους για πάντα.


The U.S. vs. John Lennon (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία David Leaf, John Scheinfeld. Διάρκεια 96’. Ελληνικός τίτλος: Αμερική Εναντίον Τζον Λένον.
Ντοκυμαντέρ για την μεταμόρφωση του Τζον Λένον από έναν δημοφιλή ποπ τραγουδιστή σε έναν σημαντικό αντιπολεμικό ακτιβιστή, ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και στην πολιτική ηγεσία της εποχής, που εν τέλει του στοίχισε την ίδια του τη ζωή.


Journey to the End of the Night (2006). Αμερικανοβραζιλιάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Eric Eason. Με τους Brendan Fraser, Mos Def, Scott Glenn. Διάρκεια 88’. Ελληνικός τίτλος: Ταξίδι στο Τέλος της Νύχτας.
Στο βίαιο και επικίνδυνο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ένας Αμερικανός είναι ιδιοκτήτης ενός μπαρ, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή επαφές με τον υπόκοσμο της πόλης. Ενώ έχουν αποφασίσει με τον γιο του να εγκαταλείψουν αυτή την πόλη, αναλαμβάνει μια τελευταία δουλειά με ναρκωτικά. Πριν ξεμπλέξει, ο γιος του θέλει να το σκάσει με τα λεφτά που θα βγάλουν και μαζί με την γυναίκα του πατέρα του.

No comments: