Thursday, May 31, 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας 31/05 - 06/06/2007

Cashback (2006). Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Sean Ellis. Με τους Sean Biggerstaff, Emilia Fox. Διάρκεια 102’.
Ο Μπεν είναι ζωγράφος και σπουδαστής καλών τεχνών, η κοπέλα του μόλις τον έχει αφήσει και δουλεύει νυχτερινή βάρδια σε σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας τις ώρες της μοναξιάς και της... αϋπνίας που του φόρτωσε ο χωρισμός. Τα πάντα στον εργασιακό του χώρο είναι υποψήφια μοντέλα για τον ίδιο, καθώς φαντάζεται να «παγώνει» τον χρόνο και να ζωγραφίζει για ώρες, ειδικά μια συγκεκριμένη υπάλληλο που του τραβάει την προσοχή και την οποία ερωτεύεται.

Death of a President (2006). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gabriel Range. Με τους Hend Ayoub, Brian Boland. Διάρκεια 90’. Ελληνικός τίτλος: Η Δολοφονία Ενός Προέδρου.
Ψευδο-ντοκυμαντέρ που ερευνά την... δολοφονία του Τζωρτζ Μπους. Δεν το είδα, αν και διαβάζω και ακούω καλά πράγματα.



Il mio miglior nemico (2006). Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Carlo Verdone. Μετους Carlo Verdone, Silvio Muccino, Ana Caterina Morariu. Διάρκεια 110’. Ελληνικός τίτλος: Ο Καλύτερός Μου Εχθρός.
Ο Ακίλε είναι διευθυντής αλυσίδας ξενοδοχείων που ανήκουν στη σύζυγό του. Μια μέρα θα απολύσει μια καμαριέρα για κλοπή, χωρίς να λογαριάσει όμως τον Ορφέο, τον γιο της, που ορκίζεται εκδίκηση απειλώντας πως θα αποκαλύψει τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Ακίλε!


Lucky You (2007). Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Curtis Hanson. Με τους Eric Bana, Drew Barrymore, Horatio Sanz. Διάρκεια 124’.
Ο Χακ Τσίβερ είναι ένας επαγγελματίας παίκτης του πόκερ στο Λας Βέγκας. Η Μπίλι Όφερ είναι μια τραγουδίστρια που ελπίζει να κάνει καριέρα, προσεγγίζοντας την ίδια πόλη. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μια περίπλοκη ερωτική σχέση, επισκιασμένη από το παρελθόν και την σχέση του πατέρα του Χακ, θρυλικού χαρτοπαίκτη, με την μητέρα του που εγκατέλειψε χρόνια πριν. Κι όλα αυτά ενώ ο Χακ αγωνίζεται σε ένα ακόμη επίπεδο, αυτό το Παγκοσμίου Τουρνουά Ποκερ.



4 comments:

Unknown said...

Φίλε, το Lucky You, ξεκινά με Bruce, τελειώνει με Bob και στο ενδιάμεσο έχει πόκερ.
Πόσα παραπάνω χρειάζεται το αριστούργημα;

ΠΑΝΟΣ said...

Φίλε, άσε. Χρειάζεται ΠΟΛΛΑ ακόμη και για να είναι υποφερτό ή, έστω, αδιάφορο. Το είδα χτες, ήταν γάμησέ τα. Γράφω ένα μικρό κειμενάκι μπας και αξιωθώ ποτέ και ποστάρω τίποτα που να έχει παιχτεί τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο... :Ρ
Καλό βράδυ.

Unknown said...

Βρε καλό βράδυ και σε σένα, αλλά το έργο ήτανε μια χαρά...

theachilles said...

Ψηφος στο Lucky You
η χειρότερη ταινία της σαιζόν.
Αμήχανος Μπάνα, τραγική Μπάριμορ, μαθήματα πόκερ με το ζόρι, σεναριακά άλματα κυρίως ως προς την πορεία των χαρκτήρων, τι να σου κάνει το καλό soundtrack; Ρωτήστε και τον Cameron Crowe...